Botox

Botox (Botulinumtoxin) används både för estetiska och medicinska behandlingar. Det används ofta för att göra läppar och delar i ansiktet/kroppen slätare, men även behandlingar för att slippa översvettningar.

Botox- behandling som används med mycket positiva resultat vid behandling av rynkor och veck i pannan och i ögonvrå området (sk kråksparkar) I priserna ingår ett uppföljningsbesök om det behövs. Detta ska göras brukligt 14 dagar efter behandlingstillfället Botox ansikte ex kråksparkar, glabella(argrynkan) panna Att tänka på inför behandling: Ta du blodförtunnandemediciner inklusive Omega 3 , vänligen kontakta mig innan er behandling för konsultation

1900 kr
Boka tid

Botox är ett muskelavslappnande medel som används för att behandla ett antal olika tillstånd i kroppen. Det innehåller den aktiva substansen botulinumtoxin typ A och injiceras i antingen muskler, urinblåsans vägg eller djupt in i huden. Det verkar genom att delvis blockera nervimpulser i de muskler som injicerats och minskar kraftiga sammandragningar av dessa muskler 2 områden kan vara t.ex panna och glabella eller glabella och kråksparkar eller liknande. ”touch ups ” inkluderad efter 2 veckor om det behövs .

30 min – 2500 kr
Boka tid

Horisontella pannrynkor Bekymmersrynkan (glabella) mellan ögonen Kråksparkar/skrattrynkor i ögonens utkanter Inklusiv återbesök ca 2 veckor efter behandlingen.

30 min – 3700 kr
Boka tid

Horisontella pannrynkor Bekymmersrynkan (glabella) mellan ögonen Kråksparkar/skrattrynkor i ögonens utkanter Inklusiv återbesök ca 2 veckor efter behandlingen.

30 min – 5000 kr
Boka tid

Fylliga, ungdomliga läppar är alltid i stil – lätt forstoring är en populära användningsområden för dermal fyllmedel. Men inte alla som vill att deras läppar ska se mer stora eller fylliga ut men vill eller behöver fyllmedel för att uppnå önskad effekt. Du kanske vill ha ett mycket subtilt resultat, eller föredrar du att pröva ett alternativ på kortare tid (fyllmedel kan vara 6 till 12 månader). Om du vill förbättra dina läppar men känner att fyllmedel inte är din stil, kan du överväga Botox-injektioner, i en snabb procedur som kallas ”läppflip.

30 min – 1500 kr
Boka tid

Om du har frågor och funderingar inför en fillers- eller botoxbehandling kan du boka denna tid. Du kan även boka denna tid om du varit hos mig och gjort en botoxbehandling och behöver en touch up (detta är gratis). Priset på konsultationen dras av vid bokning av behandling. OBS! Avbokning sker minst 24 timmar innan bokat besök! Vi uteblivet besök debiteras du som kund på 300 kr för min förlorade arbetstid. Tack för förståelse.

Om Botox

Behandlingstid

20-60 minuter

Tid på kliniken:

1 timme

Åter till arbetet:

Samma dag

Pris:

Från 2000 kr beroende på hur många områden som behandlas .

Efter injektion binds den aktiva substansen, Botulinumtoxin, till kontakten mellan nerv och muskel eller nerv och körtel. Där blockeras de mekanismer som normalt överför impulsen via en signalsubstans. Frisättningen av Acetylkolin blockeras och impulsen överförs inte. Det själva injicerade toxinet elimineras närmast helt ur kroppen på 2-3 dygn. Det uppför sig som precis som vilket annat protein som helst som du får i dig och det lagras inte upp i kroppen. Det tar sedan ca tre månader för den muskelblockerande mekanismen att repareras och återfår då snabbt sin funktion.Blockad av körtlar varar längre, ofta 7-9 månader. 

Effekten inträder redan den första veckan efter behandlingen, full effekt uppnås dock efter ca 2 veckor. Behandlingen håller i ca 3-6 månader, med en successiv försvagning. Man behöver förnya behandlingen två till tre gånger per år för att upprätthålla effekten. En fördel är dock att effekten av behandlingen efter varje förnyad behandling sitter i längre för var gång, så att man behöver allt färre behandlingar efter hand.

Den muskelavslappnande effekten är lokal och inskränker sig till injektionsstället och dess omedelbara närhet. Den är dosberoende, dvs styrbar i sin grad och den är temporär, dvs övergående. Effekten av injektionen kvarstår cirka 3-5 månader, ibland något längre och är specifik, dvs andra effekter än på motorik, exempelvis påverkan på känsel förekommer inte. Vid behandling av körtelmotorik, t ex svett-, saliv- eller tårkörtlar sker injektioner i själva körteln. Vid svettbehandling injiceras således huden på 2-3 mm djup. Skillnaden mot att behandla muskler är främst att effekten kommer fortare (oftast inom 1-2 dagar) och kvarstannar längre (i genomsnitt ca 7 månader).

I medicinska sammanhang används Botox i en rad olika sammanhang för behandling av överaktiva körtlar, t ex svett-, saliv-, eller tårkörtlar samt för behandling av överaktiva muskler vid vissa sjukdomstillstånd som Migrän, kronisk spänningshuvudvärk och andra kroniska muskulära smärttillstånd, tandgnissling/-pressning, Cervikal Dystoni (Torticollis), Blefarospasm och spasticitet efter Stroke, trauma, eller annan hjärnskada. Över 110 medicinska användningsområden för Botox finns publicerade och fler tillkommer ständigt.

Botox används för estetiskt bruk i avsikt att släta ut rynkor, korrigera ansiktsuttryck, avlägsna oönskade muskelstråk på halsen, forma ögonbryn, justera ögonens och näsans form och till mycket mer. De rynkorna som blir bättre är de rynkorna som kommer fram vid bruk av musklerna d v s mimikrynkor. De rynkorna som finns när man är helt avslappnad i ansiktet behandlas bäst med fillers.

Botox lämpar sig utmärkt för

 • Rynkor mellan ögonen.
 • De horisontella rynkorna i pannan
 • Rynkor i ögonens utkanter.

 

En botoxbehandling är snabb, enkel, rätt så smärtfri och säker procedur. Behandlingen tar inte mer än 10-20 minuter. Med hjälp av en micronål injiceras små mängder Botox i de områden som skall behandlas. Eftersom nålen är tunn och endast mycket små mängder vätska injiceras är det upplevda obehaget litet. Många patienter likställer obehaget med ett myggbett.

Bedövning är inte nödvändigt (om inte patienten önskar det) och du kan återgå till dina normala aktiviteter omedelbart efter ingreppet. Det uppstår vanligen en liten svullnad och rodnad just där injektionen givits men den försvinner väldigt snabbt och det är ovanligt att det syns något alls efter ett par timmar.

Du blir lite ”stickröd” efter injektionerna under 15-20 minuter, men själva sticken syns inte. I vissa fall kan ett litet, ytligt blåmärke uppkomma på något stickställe men är oftast enkelt att dölja med en concealer eller foundation.

Det tar flera dagar innan effekten av behandlingen märks. Först efter en till två veckor nås maximal effekt.

Om du aldrig tidigare har fått Botox känner du ibland en slags bedövningskänsla i området, vissa talar om tyngdkänsla. Den känslan går snabbt över. Det vanligaste är att behandlingen har en dramatisk effekt på rynkorna som snabbt börjar avta och du känner dig betydligt piggare och fräschare.

 • Ej ha en infektion, feber, sjukdomskänsla i kroppen. (snuva är okej)
 • Ej ha en hudinfektion på injektionsstället.
 • Ej heller kvissla eller finne på injektionsområdet.
 • Ej ha någon Herpes infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet.
 • Ej vara gravid eller amma p.g.a att eventuella risker inte undersökts ordentligt.
 • Ej vara under 18 år.
 • Ej vara allergisk eller överkänslig mot någon av de ingående komponenterna.
 • Undvik helst att ta läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra eller andra NSAID – preparat

(smärtstillande, febernedsättande eller inflammationsdämpande effekter) några dagar innan

behandlingstillfället för att minska risken för blåmärken vid injektionsstället. C-vitamin och

Omega-3 kan också öka risken för blåmärken och bör avstås helst 7-10 dagar innan behandling.

 • Det är också olämpligt om du behandlas med någon form av blodförtunnande medicinering som till exempel Albyl, Trombyl och Waran.
 • Personer med neurologiska sjukdomar såsom Myasthenia Gravis eller vissa muskelsjukdomar skall inte behandlas med Botox.
 • Rekommenderar för smärtlindring att köpa Emla salva på Apoteket och smörja ett tjockt lager på injektionsområdet ca 1 timma före behandling.
 • Välja behandlingsdag en dag då man inte ska träna samma kväll.
 • Ej vara sminkad när du kommer.

Man kan återgå till normala aktiviteter omedelbart. Man kan köra bil. Dock bör kraftigt motionsutövande undvikas under första dygnet efter behandlingen.

Några patienter kan märka en lätt rodnad det första dygnet, men för de allra flesta är behandlingen inte märkbar.

 • Behandlingsresultatet kan tidigast börja ses efter 3-4 dagar och varar generellt upp till 4

månader.

 • Ej utföra peeling eller massage av ansiktet samma dag.
 • Ej sminka sig eller ta på det behandlade området de närmaste 6 timmarna efter behandling.
 • Ej basta samma dag. Varma bad/bastu skall undvikas i 24 timmar, använd dusch.
 • Undvik ansträngande träning.
 • Undvik alkoholhaltiga drycker det första dygnet, det som kan ske är att man ökar risken att få mer blödning på insticksplatsen, och få blåmärken.
 • Kylbehandling kan användas om någon temporärt obehag uppstår.
 • Undvik stark sol i just före och just efter behandlingen. Om det är omöjligt att undvika sol så måste en kraftig solskyddsfaktor användas. Försök planera behandlingen så att du kan undvika sol den närmaste tiden efter.
 • Vi rekommenderar att inte gnugga i det behandlade området under de första 24 timmarna

efter behandlingen då du kan flytta produkten och få oönskade effekter. Undvik helst att

massera det behandlade området under första dagarna. Massage kan sprida Botox till

närliggande nervänder/muskler som därmed kan inaktiveras för en tid.Huden har inget minne. Om du avslutar dina Botoxbehandlingar efter ett antal år så börjar rynkor och veck uppkomma från den punkt du slutat. Man får inga ”retroaktiva” rynkor, huden förslappas inte och töjs inte ut!

Boka tid

För att boka konsultationtid, ring oss på 073-939 20 50
Du kan också hitta en tid och boka in dig själv.