Vad är Fillers?

Fillers är ett samlingsnamn för preparat som injiceras i kroppen för att fylla ut och föryngra huden.

Det vanligaste är fillers av Hyaluronsyra som framställs syntetiskt och säljs i färdiga sprutor. Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen i hud, brosk och andra stödjevävnader där den binder vatten som håller vävnaderna smidiga och utfyllda. I kroppen finns också Hyaluronidas som är ett enzym som bryter ner Hyaluronsyra så det är hela tiden ett utbyte mellan produktion och nedbrytning i kroppen. Många innehåller också ett lokalbedövningsmedel för att göra behandlingen behagligare.

Många frågar efter permanenta resultat men de preparat som håller längst har också en ökad risk för problem. Transplantation av fett går till så att man suger ut fettceller, renar dem och sedan injicerar dem där man önskar mer volym. Ungefär hälften av det fett man transplanterar kommer att överleva och därför behöver man fylla mycket mer än det resultat man önskar och det är två ställen att behandla, tagställe och transplantationsområde. Fördelen är att om man har en stabil vikt har man också ett stabilt resultat om man håller vikten. Annars kommer volymen att öka och minska i takt med viktförändringar.

Hållbarheten av en behandling varierar beroende på vilken produkt man använder men den varierar mest med individuella faktorer som gör att nedbrytning går olika fort. Tiden beror också på hur djupt man injicerar och hur mycket blodcirkulation det finns på platsen.

Det finns fasta produkter som ska placeras djupt i ansiktet och bygger upp ansiktets konturer så som kindben till exempel. I andra änden av sortimentet finns produkter som är så tunna och mjukar att man injiceras dem väldigt ytligt och mest för att fukta och stabilisera huden. Det går aldrig att veta i förväg hur länge en behandling ger effekt eftersom nedbrytningen tar olika lång tid hos olika individer och den effekt man får av en behandling märks mest i början och sedan vänjer man sig snabbt. Normalt sett kan man räkna med effekt cirka 3-6 månader av de mjukare preparaten och mer än ett år av de fastare. Om man upprepar behandlingen brukar resultatet hålla sig längre och det beror mest på att de flesta kommer tillbaka för en påfyllning innan all produkt är borta. Den andra effekten som gör att det håller längre är att huden mår bra av behandlingen och att den blir piggare och friskare av att hudens egen produktion av stödjevävnader ökar.

Produkterna är extremt rena och risken för allergiska reaktioner är extremt låg men det är viktigt att den som ger behandlingen också kan ta hand om alla problem som kan uppstå.

Fillers kan injiceras i läppar för att göra dem fylligare och markera formen. Det går bra att använda på normala unga läppar och bara ge ökad fyllighet men den mest dramatiska effekten får man vid behandling av tunna och åldrade läppar med veck och rynkor. Fillers fuktar läpparna och många upplever att de inte alls är lika torra om läpparna längre. Ibland kan man kombinera behandling med fillers och Botox. Då har man en produkt som lyfter, fyller ut och fuktar huden och en annan som gör att huden inte rynkar sig. Tillsammans kan man få ett förbättrat resultat med längre hållbarhet.

För att kunna ge en behandling med fillers behöver man kunskap och erfarenhet. Det förekommer dessvärre att personer helt utan medicinsk utbildning får tillgång till fillers och då finns det en stor risk för problem. Det förekommer även förfalskningar av preparat och därför bör man vara försiktig om man blir erbjuden behandling till en väsentligt lägre kostnad än på etablerade kliniker.

Trots goda kunskaper och bra teknik kan man få blåmärken och svullnader eftersom det finns blodkärl som inte är synliga. Dessa besvär är övergående och för det mesta är det helt borta efter några dagar.

Om man har lätt att få blåmärken i allmänhet eller om man tar mediciner som gör att blodet blir mera tunnflytande, vanliga smärtstillande till exempel eller tillskott med Omega3 till exempel, får man räkna med mer och mera långvariga blåmärken. Det finns läkemedel som förebygger detta och därför är det viktigt att gå igenom din hälsohistoria före behandling. Detta gör vi vid en konsultation och då tar vi också bilder för att dokumentera det tillstånd vi vill behandla.

Man ser en effekt direkt efter inejtion av fillers men det tar cirka 14 dagar innan man kan betraktat det som ett färdigt resultat. För att utvärdera effekten kan det vara klokt att planera en uppföljning efter cirka 14 dagar, åtminstone efter den första behandlingen. Detta går att göra med en kontakt via mail med bilder om allt är som förväntat eller ett besök på kliniken med komplettering av behandling om det behövs.

Idag finns det olika typer av certifieringar för den som ska utföra behandlingar. För att bli certifierad krävs både rätt grundutbildning och en mycket god kunskap om ansiktets anatomi och effekten av preparaten man använder.

Tinning området är ett område som oftast glöms bort när man gör filler behandlingar i ansiktet . Insjunken tinning från volym Volym förlust i detta område med ålder eller vikt nedgång och er intry Med fillers kan du återskapa volym vid tinningarna och ge ansiktet ett naturligt lyft. Behandling av tinningarna medför även ett litet ögonbrynslyft och återskapa ett hjärtform på ansiktet . 2 ml fillers material används ( Juvederm Voluma eller Belotero)

30 min 7900 kr
Boka tid

Profhilo är en ­filler baserad på hyaluronsyra, den skiljer sig från de traditionella fillers som ofta används till att bygga och ­modellera huden. Den beskrivs istället som en vävnadsstärkande filler med högkoncentrerad, stabiliserad hyaluronsyra som injiceras strax under hudytan. Där flyter den sedan ut och fortsätter att dra till sig fukt, vilket ger en fylligare, slätare och fastare hudstruktur. En behandling innebär totalt tio stick, på olika, väl valda punkter i ansiktet oftast behövs det 2 behandlingar med ca 4 veckor mellan behandlingar .Varje behandling är med 2 ml Profhilo . Inklusiv Profhilo Haenkenium Multi action antioxidant kräm för att bevara vitalitet i huden och förstärka effekten av profhilo.

30 min – 6500 kr
Boka tid

PROFHILO® är en injicerbar anti-aging behandling gjord av hyaluronsyra för hud som förlorar sin elasticitet och fasthet med ålder. Det kan användas på ansikte, hals, dekolletage, armar, händer och knän, eller andra delar av din kropp där huden visar tydliga tecken på åldrande. I ansiktet utgår vi från en speciellt framtagen teknik där 5 punkter injiceras i varje ansiktshalva men individanpassar varje behandling utifrån dina problemområden. Tex runt mun, ögon eller hals. PROFHILO® är den snabba och enkla vägen till friskare hud. Välkomna att boka denna fantastiska behandling! Avbokning senare än 24h debiteras med 500kr

30 min – 3650 kr
Boka tid

Lite är känt om vad som orsakar celluliter men en orsakt är att de fibrösa band som binder huden till den underliggande muskeln, med fettet som ligger mellan. När fettcellerna samlas, skjuter de upp mot huden medan de långa, tuffa snören drar ner. Detta skapar en ojämn yta eller dimning. Dessutom spelar hormonella faktorer en stor roll i utvecklingen av celluliter, och genetik bestämmer hudstruktur, hudstruktur och kroppstyp. Andra faktorer, som vikt och muskelton påverkar om du har celluliter, även om människor som är mycket smala kan utvecklar det . Var sätt att behandla det genom att det la dessa band som håller ner huden kurgisk med seciella nål och därefter fiils hålrummet med sculptra som omvandlas med till till kollagen i området och gör området slätare,

30 min – 500 kr
Boka tid

Hyalase används för att korrigera fillers som har gått fel – oavsett om de har administrerats felaktigt eller har gett oönskade resultat.

30 min – 3000 kr
Boka tid

käkelinjefyllning (Jawline definition) Fillers ett utmärkt sätt att forma och justera en mer tillfredsställande profil. En under formad eller svag käklinje kan vara genetisk och kan lämna in patientens totala förtroende. Fillers kan ge mer definition starka upp och balansera käklinje användas på käklinjen för definiera hakan och käkområdet, En Micro Cannula och endast 2 utgångspunkter för att skapa mer definition i käklinje En diskret behandling som smalnar av intrycket på ditt ansikte om du känner dig runt eller fyrkantig. Är du osäker på mängd filler du behöver går vi tillsammans igenom det på en konsultation innan behandlingen och förklaras för dig hur behandlingen går till. Jevederm Volux används för denna behandling 1ml – 3800:- 2ml – 5400:- 3ml – 7900:-

Näsan undersöks under konsultationen för att se om korrigering med filler är den rätt behandling för dig. Med filler kan man korrigera näsryggen som är puckelformade (nasal hump)eller om den är sneda och lyfta nästippen göra even nästippen samlare. På så vis kan man skapa en rak och mer symmetrisk profil som harmonierar väl med ansiktet som helhet. Behandlingen börjar alltid med en konsultation. Resultatet är individuellt och beror på utgångsläget. Efterbehandling: Vanligt med rodnad, svullnad och ömhet upp till 2-4 veckor efter behandling

30 min – 4300 kr
Boka tid

Vad är Sculptra Butt Lift? Sculptra Butt Lift är ett revolutionerande icke-kirurgiskt alternativ till en traditionell butt lift eller en brasiliansk butt lift. Denna behandling involverar användning av Sculptra-injektioner i riktade områden under huden. Detta förtjockar huden och stimulerar djup kollagentillväxt, vilket resulterar i en fastare känsla och mer fyllig skinka. Detta är mest användbart för någon som har mycket lite fett för överföring till skinkan. Denna hiss kan göra skinkorna fulla för kvinnor av de flesta kroppstyper. Detta är dock särskilt bra för smala kvinnor utan mycket kroppsfett. Vilka är fördelarna med detta förfarande? Behandling lämpar sig för smala patienter med lite fettväv Anestesi krävs inte Kort återhämtning: Enkel återgång till rutin Lång varaktighet: Resultaten kan vara upp till 2-4 år 6 (5ml) flaskor av Sculptra används under varje behandling . Behandlingen kan upprepas 6-8 veckor efter första behandling till önskad resultat uppnås. varje behandling inhåller 6 vials eller sculptra .

26 700 kr
Boka tid

Sculptra® är en ny injektionsbehandling som naturligt stimulerar hudens egen kollagenproduktion. Den ger volym och som stimulerar uppbyggnaden av kroppens naturliga kollagen för att släta ut linjer och rynkor. Sculptra® hjälper till att återställa volymen i ansiktet. Förbättringen är långvarig och ger ett naturligt resultat. Sculptra® lämpar sig för korrigering av insjunken och slapp hud, djupa rynkor och veck runt näsan samt rynkor och linjer på kinder och haka. Sculptra® är en nedbrytbar mjölksyra som injiceras djupt under huden och verkar gradvis för att ge det mest naturliga resultatet. De första synliga resultaten kommer efter ungefär 6-8 veckor. Normalt behövs sammanlagt 2-3 behandlingar beroende på ålder och hudtyp. Den aktiva substansen i Sculptra® har använts i medicinska sammanhang i mer än 10 år och produkten är välbeprövad och väldokumenterad. Över 150 000 patienter har behandlats världen över. Sculptra® har en dokumenterad varaktighet på två år. Biverkningarna är begränsade. De vanligaste är injektionsrelaterade händelser, rödhet och öm hud kring injektionsstället. Detta försvinner av sig själv efter några dagar.

7 500 kr
Boka tid

När vi börjar åldras blir området under ögonen, känt som tårtråget, mer framträdande. Förändringen i utseende presenteras ofta med mörka cirklar och ihåliga ögon som lämnar ett trött och utmattat utseende. Dessutom kan hålning under ögonen exponera påsar som gör utseendet värre Fyllmedel är ett mycket effektivt alternativ för patienter med mörka ringar under och påsar under ögonen. Fyllnadsinjektioner hjälper till att normalisera ansiktskonturerna runt lock-kindkorsningen och undviker behovet av operation i milda fall. Tear trough behandling är en alltmer populär icke-kirurgisk estetisk behandling bland yngre, även om individer i alla åldrar kan genomgå proceduren om de söker ett fräschare, mer föryngrat utseende och en paus från trötta ögon genom att återställa volymförlust.

4 500 kr
Boka tid

Om Fillers

Operationstid:

1-5 h i narkos beroende på typ av facelift

Tid på kliniken:

4-6h, alltid i eget rum

Åter till arbetet:

1-2 veckor

Pris:

78 000 kr, delbetalning möjlig

Boka tid

För att boka konsultationtid, ring oss på 073-939 20 50
Du kan också hitta en tid och boka in dig själv.